Litteratur og undervisning
Skrevet af Administrator   
Fredag, 22 Oktober 2010 10:51

Litteratur og undervisning

Der findes en hel del troværdig islamisk litteratur om døden og begravelser.Der er både klassiske værker såvel som ny litteratur, der fortolker de klassiske værkers indhold, trin-for-trin vejledninger, filosofiske overvejelser, islamiske arveret og særlige bønnebøger med anråbelser (du´a), der kan bruges i forbindelse med dødsfald og begravelser.

Desværre endnu ikke noget på dansk, men der er en del engelsksprogede bøger, som kan købes i Danmark gennem de tre største danske islam-boghandlere Kitab.dk og Zahra.dk:

Klik HER for en yderlige liste med 17 bøger om emnet islam og døden fra Zahra.dk.

Undervisning

Islamakademiet kørte i foråret 2010 en gratis forelæsningsrække over 10 uger om emnet Islamisk spiritualitet IS02: I hælene på døden. Kurset gav et indblik i døden og hvad der udspiller sig i graven fra første nat og videre hen med henblik på at den studerende skulle blive i stand til at ihukomme døden og blive i stand til at forberede sig til at begå sig sikkert i gravens underjordiske gange. Kurset blev optaget og gemt og vil muligvis blive gendusendt eller genundervist i et kommende semester, inshaAllah. Kontakt Islamakademiet for flere oplysninger.

 

Ghazalis brev om døden

Ghazalis brev om

Dødens Forberedelser

Hijri dato

Når et barn dør

Når et barn dør

-af imam Naveed Baig

Reklamer

Her kunne DIN reklame have været!
Send en mail til info@janazah.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Hist