Islamisk begravelse
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 21 Oktober 2010 23:39

Den islamiske begravelse i praksis

Hvordan forgår en islamisk begravelse i praksis? Hvilke islamiske regler skal man være opmærksom på?

Når en muslim dør, skal han eller hun begraves så hurtig som mulig. Islam tillader således ikke kremering af en afdød. Men før begravelsen er der en række regler, der skal opfyldes. Fx. skal den døde vaskes og indpakkes på en bestemt måde, og der skal læses en særlig begravelsesbøn (janazah) over afdøde. Jordfæstelsen (den fysiske begravelse) skal ske på en bestemt måde, hvor liget skal ligge på sin højre side med ansigtet mod qibla (Mekka). Desuden deltager kvinder ikke i selve jordsfæstelsen på gravpladsen.

Der er særlige regler for aborter, hvorved der ikke læses janazah (begravelsesbøn) for aborter, der ikke har givet tegn på liv i livmoderen, eller for børn, der er dødfødte og som ikke har vist tegn på liv i livmoderen. Disse begraves ved at pakke dem ind og lægge dem i en grav uden yderlige handlinger.

Dansk janazah-guide

For nøjagtige detaljer for vask og begravelse af en afdød i henhold til islamiske regler findes der en dansk janazah-guide (PDF), der beskriver de enkelte handlingers fremgangsmåde i detaljer og med tydelige illustrationer.

Begravelse uden kiste

Som udgangspunkt begraves en muslim ikke i kiste, men dette kolliderer ofte med de danske regler på området. Kirkeministeriet  kan dog give dispensation herfor, og det sker ganske tit. Reglen for dispensation findes i Kirkeministeriets bekendtgørelse for begravelser § 23, stk. 1, hvor det er fastsat, at "ved begravelse og ligbrænding skal liget være anbragt i kiste". Hvis en kirkegårdsbestyrelse og muslimske menigheder er enige om det, kan ministeriet i forlængelse af § 23, stk. 1 give en dispensation, så begravelse på en muslimsk gravplads kan ske uden kiste.

 

 

 

 

 

Ghazalis brev om døden

Ghazalis brev om

Dødens Forberedelser

Hijri dato

Når et barn dør

Når et barn dør

-af imam Naveed Baig

Reklamer

Her kunne DIN reklame have været!
Send en mail til info@janazah.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Hist