Muslimske begravelsespladser i Danmark
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 21 Oktober 2010 16:57

Muslimske begravelsespladser i Danmark

Der findes flere steder, hvor man som muslim kan blive begravet i Danmark.

Indtil videre ligger Danmarks eneste muslimske begravelsesplads i Brøndbyøster. Den blev indviet i 2006 og administreres af Dansk Islamisk Begravelsesfond.

Andre steder i landet findes muslimske afdelinger på de regulære danske kirkegårde.

Sjælland:

Fyn:

Jylland:

Desuden findes der på Færøerne det såkaldte Turkargravir i Hvalba på Suduroy, som er uofficiel gravplads for ca. 300 osmanniske kapere, der druknede ved Hvalba i 1629 men uden markering af de enkelte grave.

Ingen muslimsk gravplads i nærheden?

Hvis der ikke findes nogen muslimsk afdeling eller gravplads i nærheden af afdødes hjem, skal man være opmærksom på, at muslimer i henhold til dansk lovgivning har ret til at få et muslimsk gravsted udlagt på folkekirkens kirkegårde i de sogne, hvor de har boet! henvendelse om oprettelsen af et muslimsk gravsted ved dødsfald skal ske til det lokale kirkekontor (der findes en særlig ansøgning, man skal udfylde).

Kommende muslimske gravpladser

Der planlægges opførelse af en muslimsk gravplads i Århus, ligesom der planlægges at oprette en muslimsk afdeling med 300 pladser på Vestre Kirkegård i Horsens og en 2 ha stor muslimsk begravelsesplads i nærheden af Roskilde på Sjælland.

Information om muslimske afdelinger på danske kirkegårde, billeder mm. kan sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Ghazalis brev om døden

Ghazalis brev om

Dødens Forberedelser

Hijri dato

Når et barn dør

Når et barn dør

-af imam Naveed Baig

Reklamer

Her kunne DIN reklame have været!
Send en mail til info@janazah.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Hist